"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович обіцяє знизити податки для промисловців

П'ятниця, 29 січня 2010, 22:56 -

Кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович пропонує піднімати українську промисловість шляхом лібералізації податків.

Про це він сказав в ефірі "Шустер Live".

"Якщо говорити про промисловість, про великий бізнес різних форм власності, то моя пропозиція - створювати мотивації для різних галузей промисловості шляхом різних стосовно тієї чи іншої галузі методів. Але загальний принцип - це поступова лібералізація податків", - сказав він.

У першу чергу Янукович пропонує зробити адміністрування ПДВ "прозорим і автоматичним".

Реклама:

"Ні в якому разі до ПДВ не повинні торкатися руки чиновників, "які нічого не крали". ПДВ автоматично повинен адмініструватися і про це треба забути", - наголосив він.

Також політик пропонує протягом п'яти років знизити ПДВ і податок на прибуток.

"Податок на додану вартість потрібно знизити до 17%: до 2011 року - до 19% і наступні два роки - ще по 1% на рік. Податок на прибуток знижується до 16%: до 2011 року - до 18% і в наступні два роки ще на 2%. І ось на цьому ми повинні зупинитися", - зазначив він.

"А якщо говорити по галузях ... Там, де довгий технологічний цикл: наприклад, в авіабудуванні, суднобудуванні - податкова система повинна бути гнучка. Тільки після реалізації готової продукції сплачується податок на прибуток, не в процесі виготовлення", - додав Янукович.

Як відомо, нині ставка ПДВ в Україні складає 20%, ставка податку на прибуток підприємств - 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: