"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврсоюз обіцяє, що Греція не оголосить дефолт

П'ятниця, 29 січня 2010, 20:21

Греція не оголосить дефолт, оскільки в єврозоні такого поняття, як дефолт, не існує.

Про це комісар Євросоюзу з економіки і монетарної політики Хоакін Альмунія заявив в інтерв'ю телеканалу Bloomberg на щорічному економічному форумі в Давосі, пише видання "Дело".

Відповідаючи на питання про вірогідність виходу Греції з єврозони, єврокомісар відрізав: "Ніяких шансів".

"Безумство намагатися вирішити за межами єврозони ті проблеми, які зараз стоять перед Грецією", - сказав Альмунія.

Реклама:

Він також повідомив, що в ЄС немає якоїсь спеціальної програми вирішення економічних труднощів Греції.

"У нас немає плану "Б". На столі зараз лежить тільки план "А ", - сказав комісар, вказуючи на програму із скорочення дефіциту держбюджету.

Сьогодні керівництво країни одночасно намагається знайти вирішення двох проблем: скоротити обсяг державного боргу, який перевищує 294 млн. євро, і скоротити дефіцит бюджету, що становить 12,7% ВВП.

Нагадаємо, в грудні минулого року була опублікована доповідь Standard Bank, у якій йшлося про те, що ситуація в економіці Греції "неприйнятна" для знаходження в зоні євро.

Агентства Fitch і S&P також переглянули позиції Греції, при цьому Standard & Poor's знизило рейтинг суверенного боргу цієї країни на одну позицію до BBB +.

22 грудня міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило суверенний рейтинг Греції з рівня "А1" до "А2". Прогноз з рейтингу - "негативний".

У цьому місяці Moody's прогнозує для економіки Греції "повільну смерть", а Єврокомісія звинуватила Афіни в підробці статистики про стан державних фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: