Україна експортувала сільгосптехніки на мільярд

П'ятниця, 29 січня 2010, 14:23

Українські підприємства експортували 2009 року сільськогосподарської продукції на 1,06 млрд. гривень.

Про це заявив перший заступник директора Держдепартаменту тракторного і сільськогосподарського машинобудування Михайло Павловський, повідомляє агентство "Укрінформ".

За його словами, це 41,5% від усіх проданих за 2009 рік обсягів.

Павловський зазначив, що виробничі потужності українських сільгоспмашинобудівних підприємств повністю можуть задовольнити потреби сільгоспвиробників у техзасобах для рослинництва, тваринництва, птахівництва і переробки отриманої сировини.

Реклама:

Як відомо, на колегії в Мінпромполітики у четвер наголошувалося, що з 2000 року імпорт техніки зріс майже в 17 разів, а своє виробництво - лише в 3,6 раза, причому сільгоспвиробники для цього використовували державні преференції..

Уряд за пропозицією Мінпромполітики ухвалив постанову, якою заборонено використання сільгоспвиробниками державних преференцій на придбання імпортної техніки. У результаті обсяги імпортованої техніки зменшилися в 4 рази.

Але, незважаючи на таке значне зменшення імпорту і враховуючи обсяги експорту української техніки, частка імпортної сільгосптехніки на внутрішньому ринку України як і раніше становить близько 80%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: