life:) відмовила "Голден Телекому" у міжнародному зв'язку

П'ятниця, 29 січня 2010, 13:39

Оператор мобільного зв'язку "Астеліт" з 28 січня припинив надавати послугу міжнародного взаємопідключення (інтерконекту) до своєї мережі life:) абонентам оператора "Ґолден Телеком".

Про це говориться в повідомленні компанії "Астеліт", пише газета "Дело".

Послуга передбачала можливість абонента "Ґолден Телекому", який знаходиться за кордоном, зробити дзвінок на номер абонента life:).

За словами начальника відділу зовнішніх зв'язків компанії "Астеліт" Надії Луніної, припинення послуги пов'язано з тим, що компанії не домовилися щодо цього питання в фінансовому плані.

"Астеліт" вважає, що це не вплине на абонентів обох операторів, оскільки існують інші способи здійснення міжнародних розмов, наприклад, транзитний трафік - через третього оператора.

Всередині України "Астеліт" не припиняє надавати послугу інтерконекту для "Ґолден Телекома".

Лубніна також додала, що переговори з найбільшою телекомунікаційною компанією "Укртелеком" з приводу ставок взаємопідключення вийшли на завершальну стадію, і найближчим часом буде підписано договір.

Як повідомлялося, у грудні 2009 року Національна комісія регулювання зв'язку збільшила рекомендовані тарифи на підключення до мереж операторів мобільного зв'язку з 25 до 35-40 копійок.

У травні 2009 року АМКУ визнав 8 компаній-операторів зв'язку (в тому числі "Астеліт" і "Голден Телеком") монополістами на ринку інтерконнекту, однак у червні припинив дію цього рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: