"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft збільшив чистий прибуток за рахунок Windows 7

П'ятниця, 29 січня 2010, 10:22

Американський розробник програмного забезпечення Microsoft Corp. збільшив чистий прибуток у четвертому кварталі 2009 року на 60% завдяки попиту на нову операційну систему (ОС) Windows 7.

Звітність компанії стала ще однією ознакою надії для технологічного сектору, справи в якому останнім часом йшли не дуже добре, пише The Wall Street Journal.

У другому фінансовому кварталі, що завершився 31 грудня, Microsoft отримав чистий прибуток у сумі 6,66 млрд. доларів, або 74 цента в розрахунку на акцію, у порівнянні з 4,17 млрд. доларів, або 47 центів на акцію, за аналогічний період 2008 року.

Виручка виросла на 14% - до 19,02 млрд. доларів із 16,63 млрд. доларів, незважаючи на слабкість бізнесу, не пов'язаного з Windows.

Реклама:

До цього три квартали поспіль показник демонстрував зниження. Проте розворот цієї тенденції був практично повністю пов'язаний із запуском нової ОС, який залучив до магазинів покупців, особливо в країнах Азії та Латинської Америки.

Підрозділ Windows збільшив виручку у минулому кварталі на 70% - до 6,9 млрд. Доларів.

Microsoft відніс до доходів майбутнього періоду 1,71 млрд. доларів, пов'язані з попередніми продажами Windows 7, реалізація якої в магазинах почалася тільки 22 жовтня. До кінця грудня компанія продала більше 60 мільйонів ліцензій на нову ОС.

"Це кращий запуск операційної системи, який будь-коли був у нас", - заявив головний фінансовий директор Microsoft Пітер Клейн.

Котирування акцій компанії незначно зросли в ході додаткової торговельної сесії в четвер після опублікування звітності - до 29,36 долара за акцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: