Ринок страхування на стадії виживання

Четвер, 28 січня 2010, 16:24

Страховий ринок України знаходиться на стадії виживання.

Так вважає президент страхової компанії "Омега" Сергій Тарасенко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, президентські вибори, епідемія грипу, стрибки курсу долара не могли сприяти розвитку страхового ринку країни.

"Фінансова криза, а фактично - нові економічні умови для більшості страхових компаній, стала не лише випробуванням на зрілість, а й періодом самосанаціі, пошуку нових способів підвищення дієвості", - сказав Тарасенко.

Реклама:

"Припускаю, що для страхового ринку ситуація буде складною ще мінімум рік. Саме ці 11 місяців покажуть, хто справді спроможний працювати на ринку страхування", - вважає страховик.

Крім того, він висловив думку, що основними "двигунами" зростання страхового ринку в 2010-2011 роках будуть види страхування, зорієнтовані на фізичних осіб: КАСКО, ОСАГО, страхування майна та від нещасних випадків.

Він прогнозує, що страхування фізосіб буде рости більш швидшими темпами, ніж страхування у корпоративному секторі.

"В цілому в 2010 році очікується збільшення збору премій на ринку страхування на 10-15% по відношенню до 2009 року", - вважає Тарасенко.

В основному, це буде пов'язано з очікуваною в другому півріччі стабілізацією економічної та політичної ситуації в Україні і з пристосуванням економічних гравців до кризових явищ, додав президент СК "Омега".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: