Сорос підтримує банківські реформи Обами

Четвер, 28 січня 2010, 10:46

Відомий американський інвестор, 79-річний Джордж Сорос підтримав запропоновані президентом США Бараком Обамою реформи в сфері регулювання банківського сектора.

За його словами, принцип too big to fail, завдяки якому вижили в кризу багато найбільших американських банків, є згубним, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Американський мільярдер висловив підтримку планам Обами щодо скорочення розмірів банківських організацій і розділу комерційних (залучення депозитів, видача кредитів) й інвестиційних операцій.

Навіть у разі реалізації реформ Білого дому багато інвестбанків все одно залишаться "надто великими, щоб дати їм збанкрутіти", зазначив Сорос.

Реклама:

Кажучи про природу сучасної кризи, фінансист заявив, що в економіці "утворилася "супербульбашка, породжена самою системою".

На думку Сороса, регулятори і банкіри опинилися в полоні ілюзії, яка фактично стала академічною істиною, про те, що ринки ефективні, вони були засліплені "ідеологією ринкового фундаменталізму".

При цьому, коли бульбашка луснула, уряди і регулюючі органи лише погіршили ситуацію, різко зменшивши процентні ставки і безпрецедентно здешевивши позикові кошти, упевнений фінансист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!