"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд гарантував оплату електроенергії для ТКЕ

Четвер, 28 січня 2010, 09:22

Кабінет міністрів дозволив підприємствам теплокомуненерго (ТКЕ) залишати на своїх розподільних рахунках в Ощадбанку 12% щомісячного доходу для розрахунків за електроенергію.

Про це заявив віце-президент Асоціації міст України Мирослав Пітцик, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, така норма міститься в прийнятій у середу постанові Кабміну № 430.

Пітцик нагадав, що донині ТКЕ переводили всі свої кошти на рахунки НАК "Нафтогаз України" в рахунок оплати за спожитий газ, залишаючи на своїх рахунках лише суми, необхідні для виплати заробітної плати та обслуговування кредитів.

Реклама:

Завдяки цій схемі Кабмін домагався скорочення заборгованості ТКЕ перед "Нафтогазом".

Але це, за його словами, призвело до того, що в 2009 році почав формуватися борг ТКЕ перед обленерго за поставлену їм електроенергію.

Переформатування платіжної дисципліни ТКЕ дозволить їм скоротити борги перед обленерго, які отримають близько 200 млн. гривень щомісяця.

Водночас, з огляду на зниження оплати послуг ЖКГ, комунальники побоюються, що тепер їм доведеться ще більше скоротити свої витрати.

"Це означає, що підприємства будуть вчасно розраховуватися за електроенергію, але ми будемо позбавлені можливості розпоряджатися коштами самостійно. Значить, доведеться скоротити зарплати", - підкреслив у коментарі виданню директор Полтавського ТКЕ Леонід Братіков.

Як відомо, за даними ДП "Газ України", заборгованість ТКЕ за газ з початку опалювального сезону 2009/10 вже досягла 2,88 млрд. гривень. При цьому рівень платежів ТКЕ уже впав до 44%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: