"Укрнафта" до 5 лютого перерахує "Нафтогазу" 800 мільйонів

Середа, 27 січня 2010, 21:42

ВАТ "Укрнафта" перерахує НАК "Нафтогаз України" 800 млн. грн. дивідендів до 5 лютого.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрнафти" з посиланням на рішення зборів акціонерів компанії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Нафтогазу", зокрема, буде перерахована частина дивідендів, що належить держхолдингу за підсумками роботи "Укрнафти" за 2007 рік у розмірі 81,201 млн. грн. і 718,799 млн. грн. - за 2008 рік.

Решта дивідендів, що належать НАК за підсумками фінансово-господарської діяльності "Укрнафти" за 2006-2008 роки, буде виплачена в загальному порядку та в термін, зазначає прес-служба.

Реклама:

Як повідомлялося, акціонери "Укрнафти" 26 січня "прийняли рішення направити 5,87 млрд. грн. чистого прибутку компанії за 2006-2008 роки на виплату дивідендів, половину з якої отримає "Нафтогаз України" як власник контрольного пакету акцій ВАТ.

Ще 1,359 млн. грн. буде спрямовано на розвиток підприємства.

Прес-служба також уточнила, що до оновленої наглядової ради "Укрнафти" увійшли Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Тимур Новиков, Михайло Кіперман і Геннадій Корбан, які представляють міноритарних акціонерів.

Від держави до складу ради "Укрнафти" увійшли перший заступник міністра Кабінету міністрів Георгій Берадзе, заступник міністра фінансів Андрій Кравець, голова Державного казначейства України Тетяна Слюз, перший заступник керівника Головного контрольно-ревізійного управління Ігор Іскра та керівник юридичного департаменту "Нафтогазу України" Сергій Давиденко.

Головою наглядової ради обрано першого заступника голови правління "Нафтогаза".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: