УЄФА: ЛЬВІВ МОЖЕ НЕ ПОБУДУВАТИ СТАДІОН

Середа, 27 січня 2010, 17:29

В УЄФА  занепокоєні частими затримками фінансування проектів київського та львівського стадіонів.

Про це заявив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський.

"Метою візиту делегації УЄФА на чолі з директором департаменту Марком Тіммером був огляд виконаних робіт на стадіонах. Експерти провели зустрічі з проектними командами київського, львівського та харківського стадіонів", - сказав Лубківський.

"Якщо фінансування не стане безперебійним, не будуть усунуті численні бюрократичні перепони, київський та львівський проекти можуть повернутися у зону найвищого ризику ", - наголосив керівник турніру.

Реклама:

За його словами, ситуація у Львові є найскладнішою.

"Якщо найближчими днями не будуть усунуті і документально затверджені непорозуміння між гензамовником та генпідрядником, вчасне виконання цього проекту стане неможливим. Це останнє попередження Львову та керівництву України", - додав він.

"Я переконаний, що Львів з усією серйозністю сприйме загрозу. Жодного плану "Б" - без цього міста - в оргкомітету немає", - зазначив Лубківський.

Також керівник Євро-2012 підкреслив, що головний проект у Києві здійснюють лише з кількатижневою затримкою, що частково пояснюється погодними умовами.

"Ключовим питанням на цьому проекті є вчасне фінансування", - сказав Лубківський. 

Як наголосив керівник турніру, УЄФА не має зауважень тільки до харківського стадіону.

"Проектна команда харківського стадіону впроваджує всі потрібні зміни для приведення споруди до вимог УЄФА", - підсумував чиновник.

Чемпіон

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: