Порошенко хоче всебічно торгувати з Європою

Середа, 27 січня 2010, 11:00

Міністр закордонних справ Петро Порошенко виступає за створення глибокої та всебічної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Про це він заявив на зустрічі з представниками американської торгової палати у вівторок увечері в Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання щодо того, як він розцінює можливість створення зони вільної торгівлі без обліку сільськогосподарської продукції, Порошенко сказав: "Якщо ми говоримо про виключення продуктів харчування та сільськогосподарської продукції, то це не є угодою про зону вільної торгівлі".

За його словами на першому етапі створення зони вільної торгівлі з ЄС, звичайно ж, буде перехідний період, проте в перспективі вона повинна стати глибокою та всебічною, включаючи сільськогосподарську продукцію.

Реклама:

За його словами, Україна повинна в переговорах з ЄС захищати свої національні інтереси та інтереси своїх виробників.

"Мої зустрічі з колегами з ЄС дають мені підстави для оптимізму в цьому напрямку", - сказав Порошенко.

Як відомо, раніше джерела в переговорному процесі між Україною та ЄС повідомляли про те, що європейська сторона наполягає на введенні квот безмитної поставки сільськогосподарської продукції в рамках зони вільної торгівлі, що є неприйнятним для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!