Ринки Європи зросли уперше за п’ять днів

Середа, 27 січня 2010, 10:05

Фондові індекси США несподівано завершили сесію у вівторок зниженням, змінивши напрямок руху в останню годину торгів.

Вихід сильної звітності ряду компаній, а також звістки про зростання споживчої довіри до економіки США не змогли компенсувати нервозність інвесторів, пов'язану з дводенним засіданням ФРС, повідомляє агентство Bloomberg.

Хоча більшість експертів, аналітиків і гравців на ринку не очікують ніяких важливих рішень за підсумками засідання, інвестори напружено стежать за будь-якими можливими сигналами про початок жорсткості кредитно-грошової політики в найближчому майбутньому.

Індекс Dow Jones Industrial Average упав за підсумками дня на 2,57 пункту (+0,03%) - до 10194,29 пункту.

Реклама:

Standard & Poor's 500 зменшився на 4,61 пункту (0,42%), склавши 1092,17 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 7,07 пункту (0,32%) - до 2203,73 пункту.

Фондові індекси Європи завершили торги у вівторок ростом на 0,3-0,7%.

Дані, що свідчать про зростання ділової довіри до економіки Німеччини і довіри споживачів до економіки США, нівелювали побоювання, викликані чутками про можливу жорсткість кредитно-грошової політики в Китаї.

Зведений індекс розвинених країн Європи Dow Jones Stoxx 600 піднявся на 0,5%. Раніше в ході торгів індикатор, принаймні, тричі змінював напрямок руху і опускався на 1%. Таким чином, Dow Jones Stoxx 600 перервав чотириденне падіння.

Індекси виросли на половині з 18 основних фондових майданчиків регіону.

Більшість фондових індексів Азіатсько-Тихоокеанського регіону йдуть на зниження в середу в очікуванні рішень Комітету з відкритих ринків (FOMC) американського центрального банку.

Японський Nikkei 225 додав 0,2%, австралійський індекс S&P/ASX 200 упав на 1,6%, південнокорейський Kospi знизився на 0,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!