Мінтранс готовий рятувати Дунайське пароплавство від дефолту

Вівторок, 26 січня 2010, 19:05

Міністерство транспорту та зв'язку розглядає можливість тимчасової фінансової підтримки ВАТ "Українське Дунайське пароплавство" до моменту вирішення питання про списання застарілих судів, які не виконують рейси.

Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

В даний час законодавство України не дозволяє приватизувати майно компанії, що, у свою чергу, позбавляє її можливості списати застарілий флот.

"Виходячи з цього, питання списання майна буде розглянуте відразу ж після отримання роз'яснень Міністерства юстиції з цього приводу", - говориться в прес-релізі.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше керівництво УДП неодноразово зверталося до Мінтрансзв'язку з вимогою списати застарілий флот, тому що фінансові втрати від його змісту в 2009 році досягли 40 млн. грн.

ВАТ УДП здійснює понад 30% транспортних перевезень по Дунаю. Флот компанії налічує майже 400 самохідних і несамохідних річкових і 30 морських судів.

Основу дунайських перевезень флоту УДП складає українська металургійна сировина, що постачається для різних споживачів у придунайських країнах.

Основними клієнтами УДП виступають підконтрольна українському бізнесменові Костянтину Жеваго гірничорудна компанія Ferrexpo і австрійська транспортна компанія Danube Shipping Management Service GmbH (DSMS).

За підсумками 2009 року УДП скоротило обсяги перевезення вантажів на 46,6% в порівнянні з 2008 роком - до 1,61 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!