Британці інвестують в українські вуглеводні

Вівторок, 26 січня 2010, 18:09

Британська нафтогазовидобувна компанія JKX Oil & Gas завершила розміщення додаткової емісії акцій на 37,8 млн. фунтів стерлінгів (61 млн. дол.) для фінансування проектів в Росії і на Україні.

Про це говориться в повідомленні компанії, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

JKX Oil & Gas розмістила серед інституційних інвесторів 14,257 млн. нових акцій за ціною 265 пенсів за папір.

Ціна розміщення передбачає дисконт у розмірі 4,7% до ціни закриття акцій на Лондонській фондовій біржі (LSE) 25 січня. Акції будуть допущені до торгів на LSE 29 січня, йдеться в повідомленні.

Реклама:

Залучені кошти JKX Oil & Gas направить, зокрема, на капітальний ремонт свердловин Кошехабльського родовища в Адигеї (програма на 2010 рік оцінюється в 27 млн. дол.).

Також на Україні 22 млн. дол. будуть спрямовані на розширення програми видобувного та оціночного буріння на Руденковському родовищі та будівництво установки із зрідження попутного нафтового газу вартістю 11 млн. дол.

Загальний обсяг капітальних вкладень JKX Oil & Gas на 2010 рік оцінюється в 230 млн. дол.

У Росії JKX Oil & Gas належить ТОВ "Южгазенерджі" - надрокористувач Кошехабльського газового родовища в Адигеї з доведеними і ймовірними запасами газу і конденсату в обсязі 41 млн. барелів.

Компанія також веде розвідку і видобуток вуглеводнів на Україні, в Угорщині, Словаччині, Болгарії.

Серед акціонерів компанії український бізнесмен Ігор Коломойський (16,0075% акцій), "Нафтогаз України" (6,38%) і Interneft Ltd. (7,22%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!