АрселорМіттал виходить на ізраїльський ринок

Вівторок, 26 січня 2010, 09:26

Найбільший український гірничо-металургійний комбінат "АрселорМіттал Кривий Ріг" оголосив про вихід на ринок Ізраїлю.

Колишня "Криворіжсталь" стала першою вітчизняною меткомпанією, яка вирішила налагодити ділові відносини з ізраїльськими споживачами, пише газета "Дело".

"АрселорМіттал Кривий Ріг" вже відправляв незначні партії своєї продукції в ізраїльському напрямку, нагадує видання. Проте до 2010 року про довгострокові ділові відносини не ішлося.

Головною перешкодою як для підприємства Міттала, так і для інших українських меткомпаній залишалися високі вимоги до якості продукції з боку ізраїльських контролюючих органів.

Реклама:

Проте на початку 2010 року комбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг" вдалося пройти аудит виробництва арматури класу S400 за вимогами ізраїльського стандарту SI 4466.

За словами Майкла Сассон, інспектора Ізраїльського технологічного інституту, який здійснював аудит арматури, ізраїльська сторона "розраховує на довгострокову співпрацю з українським підприємством".

Щороку Ізраїль імпортує близько 275 тис. тонн арматури. А з урахуванням внутрішнього виробництва споживання даної метпродукції в цій країні становить 575 тис. тонн на рік.

Основний конкурент, з яким українському виробникові доведеться зіткнутися на ізраїльському ринку, - Туреччина.

Перевагою турецьких металургів перш за все є їх географічна близькість до ізраїльських споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: