Правоохоронці заарештували майно банку "Надра"

Понеділок, 25 січня 2010, 17:30

Прокуратура Києва арештувала майно службових осіб ВАТ КБ "Надра" на суму понад 500 мільйонів гривень.

Зважаючи на негативні тенденції в фінансовій системі держави, внаслідок яких суттєво постраждала стабільність банківських установ, посилено нагляд у банківській сфері, повідомляє прес-служба прокуратури.

"На даний час у провадженні прокуратури Києва перебуває 7 кримінальних справ цієї категорії. Зокрема, і справа, порушена відносно службових осіб ВАТ КБ "Надра", у якій на майно обвинувачених та на майно осіб, котрі відповідно до закону несуть матеріальну відповідальність за дії обвинувачених, накладено арешт на суму понад 500 мільйонів гривень", йдеться в повідомленні.

Серед направлених до суду найбільше кримінальних справ відносно керівників підприємств, які обвинувачуються у підробленні документів задля отримання банківських кредитів.

Реклама:

Так, в Дарницькому райсуді розглядається кримінальна справа, порушена стосовно директора одного з підприємств. Цей чоловік, умисно приховуючи справжнє фінансове становище, підробив документи платоспроможності товариства та отримав цільовий кредит у банку "Укрпромбанк" на суму понад 1 мільйон гривень, а гроші використав на власні потреби.

Також, порушено чимало кримінальних справ щодо банківських працівників, які, використовуючи своє службове становище, сприяють у незаконному отриманні кредитів.

Наприклад, на розгляд суду скеровано кримінальну справу щодо головного спеціаліста по кредитуванню одного з відділень філії "Розрахунковий центр" ЗАТ КБ "Приватбанк" за сприяння в незаконному отриманні кредитів на загальну суму 1 мільйон 150 тисяч гривень. На зазначену суму накладено арешт. 

Виявлено й інші факти зловживань зі сторони банківських  працівників, внаслідок чого банкам завдано значних збитків, повідомляє прес-служба прокуратури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!