"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США з Росією поборються за право будувати завод в Україні

Понеділок, 25 січня 2010, 16:46

Міністерство палива та енергетики направило пропозицію російській компанії "ТВЕЛ" і американській Westinghouse на участь у конкурсі на будівництво заводу з фабрикації ядерного палива.

Про це повідомив голова Мінпаливенерго Юрій Продан журналістам у понеділок в ході робочої поїздки до Житомирської області, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Комісія вже розробила конкурсні пропозиції, і вони вже направлені компаніям, що мають технології виробництва тепловиділяючих елементів для наших реакторів", - сказав він.

Раніше президент України Віктор Ющенко указом ввів в силу рішення РНБО, яким Мінпаливенерго було доручено провести конкурс з відбору технології та партнерів для будівництва заводу з фабрикації ядерного палива в Україні.

Реклама:
РНБО в цьому рішенні також частково визначив критерії з відбору потенційного партнера для будівництва такого заводу.

Продан у листопаді минулого року повідомляв, що конкурс з відбору постачальника технології будівництва заводу з фабрикації ядерного палива планується провести до 1 квітня 2010 року.

Україна заявляла про плани в 2015 році ввести в експлуатацію завод з фабрикації ядерного палива для АЕС.

Для цього оператор всіх атомних електростанцій країни НАЕК "Енергоатом" веде паралельні переговори з американським Westinghouse і російським "ТВЕЛ" про можливість спільного будівництва такого заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: