"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ООН чекає на закінчення кризи в СНД

Понеділок, 25 січня 2010, 14:04

Країни СНД поступово долають наслідки світової фінансово-економічної кризи.

Про це ідеться у доповіді ООН "Світова економічна ситуація і перспективи (МЕСП) на 2010 рік", презентація якої відбулася в понеділок у Москві, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Зазнавши різкого економічного спаду на 6,7% в 2009 році, СНД відчує в 2010 році загальне економічне зростання приблизно на 1,7%", - ідеться у прогнозі.

Автори доповіді підкреслюють, що занепад російської економіки негативно вплинув на економічні показники по всьому СНД.

Реклама:

"У Російській Федерації початкові збої, що виникли через неадекватний доступ до міжнародного фінансування, були посилені різким спадом глобальних цін на сировинні товари", - говориться в документі.

В ООН чекають, що економіки СНД відновляться в 2010 році завдяки збільшенню світового попиту і поліпшенню фінансових умов.

"Проте, відновлення буде приглушеним через триваючу крихкість банківської сфери, а також деяких елементів запланованої фінансової консолідації", - наголошується в документі.

МЕСП попереджає, що помірне відновлення світової економіки може бути піддано серйозним ризикам.

"По-перше, існує ризик передчасного "виходу" із заходів щодо стимуляції в основних економіках, що може перервати все ще зародкове відновлення.

По-друге, існує ризик повторного виникнення глобальної макроекономічної незбалансованості, що може знизити впевненість у доларі, що приведе до нової хвилі фінансової незбалансованості", - говориться в прес-релізі.

"Ці види ризику можуть викликати повторну світову рецесію, що вплине на країни СНД, з огляду на їх залежність від світової торгівлі та фінансування", - вважають в ООН.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: