Колишні власники ІСД здійснили ротації в Польщі

Субота, 23 січня 2010, 19:35

Колишній генеральний директор меткомбінату "ІСД Ченстохова" (Польща) Анджей Стоклоса став головою правління АТ "Судноверф Гданськ".

Виконувати свої обов'язки він почне з 1 лютого, пише видання "Дело".

Член Наглядової ради судноверфі Роман Галензевскі повідомив у п'ятницю, що склад правління вже повністю укомплектовано.

За його словами, ситуація на підприємстві після призначення глави не зміниться, тому що "її може змінити тільки ринок та отримання замовлень".

Реклама:

На судноверфі продовжується реструктуризація продукції та працевлаштування. Планується звільнення 300 чоловік.

Хоча, за словами Галензевського, на підприємстві впроваджуються нові технології та обладнання. У середині року планується будівництво заводу вітряних станцій. Виробництво цих станцій буде одним з 3-х видів діяльності судноверфі, крім будівництва суден і сталевих конструкцій.

Як повідомлялося, наприкінці 2007 року Індустріальний Союз Донбасу купив Гданьську судноверф.

У початку 2010 року контрольний пакет ІСД, у тому числі меткомбінати в Польщі (Ченстохова), Угорщини (Dunaferr) придбали російські компанії Evraz Group і "Металінвест".

Продаж корпорації "ІСД" консорціуму російських інвесторів не торкнулася Гданської судноверфі. Підприємство було виведено зі складу корпорації ще рік назад на вимогу кредиторів.

У коментарі "Інвестгазеті" прес-секретар ISD Polska Яцек Ленський розповів, що зараз Гданською судноверф'ю управляє союз ISD Stocznia (75%). Частка польського уряду становить 25%.

При цьому він уточнив, що ISD Stocznia контролюється компанією зареєстрованою на Кіпрі і належить трьом акціонерам: Сергію Таруті, Віталію Гайдуку і Олегу Мкртчану.

Таким чином, продавши всі свої акції в металургійних активах, вони все ще зберігають контроль над Гданською судноверф'ю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!