"Турбоатом" узяв курс на переозброєння

П'ятниця, 22 січня 2010, 19:33

ВАТ "Турбоатом" у 2010 році має намір інвестувати в технічне переозброєння до 31 млн. грн., що на 70% перевищить вкладення 2009 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Турбоатома", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Зокрема, продовжується модернізація ливарного виробництва, в яку підприємство має намір вкласти понад 1 млн. євро.

У прес-службі повідомляють, що в грудні минулого року підписано контракт з італійською IMF на постачання устаткування для ливарного цеху і його вартість не уточнюється.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, у планах "Турбоатома" - реконструкція газових термічних печей, що дозволить підвищити якість термообробки і зменшити витрати газу.

Крім того, з 2010 року "Турбоатом" має намір почати модернізацію термопечі місткістю 30 тонн.

У прес-службі також повідомили, що минулого року для підвищення якості лиття розроблено та впроваджено техпроцес відливання заготовок з використанням теплоізоляційних матеріалів і антипригарних покриттів.

В результаті застосування антрациту в сталі знизилася кількість шкідливих домішок сірки і фосфору, а також на 20-30% скоротились обсяги використання рідкої сталі для виливків.

Крім цього, для розробки техпроцесів, що виключають виникнення дефектів при формуванні, заливки і кристалізації деталей, встановлено програмне забезпечення Magma Soft.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: