Влада дала шанс українським розробникам ПЗ

П'ятниця, 22 січня 2010, 17:33

Державна концепція з переходу органів влади на програмне забезпечення (ПЗ) з відкритим кодом має добре вплинути на розвиток українського ринку IT.

Про це сказав координатор проекту з розробки програмного забезпечення Opensource Development Network Михайло Бочкарьов, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

Бочкарьов зазначив, що в Україні сформувалося споживацьке ставлення до програмної продукції, а українські розробники в основному займаються аутсорсингом.

"Перехід на вільне ПЗ на держрівні дозволить залучити до гри українські компанії малого та середнього бізнесу і створить конкуренцію великим міжнародним вендорам", - сказав він. 

Реклама:

Однак фахівці вважають, що підтримка відкритого ПЗ з боку держави не сильно вплине на розстановку сил на українському ринку, з огляду на неготовність українських замовників платити за західними розцінками.

За даними "Майкрософт-Україна", коли компанія вийшла на український ринок 6 років тому, обсяги аутсорсингу становили приблизно 30-40 млн. доларів на рік, а зараз цей показник оцінюється в 500 млн. доларів.

"Такий значний ріст пояснюється тим, що західні замовники платять добре, а наші - мало і нерегулярно" - відзначив директор з питань технологічної політики "Майкрософт-Україна" Олександр Орєхов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: