НБУ передумав закривати Іпобанк

П'ятниця, 22 січня 2010, 10:29

Повідомлення про ліквідацію Іпобанку, яке з'явилося на веб-сайті НБУ у четвер, було зняте увечері того ж дня.

Це свідчить про те, що остаточна доля установи, швидше за все, ще не визначена, пише газета "Комерсант-Україна".

21 січня джерела в НБУ повідомили, що правління прийняло рішення про відкликання ліцензії Укрпромбанку й Іпобанку та початок їх ліквідації, нагадує видання.

Після цього на сайті НБУ з'явилося повідомлення про ліквідацію Іпобанку, текст якого був практично ідентичний з повідомленням про зміну статусу Укрпромбанку: "З метою недопущення подальшого скорочення активів банку, забезпечення виконання його зобов'язань перед кредиторами, у зв'язку зі значною втратою активів і доходів та настанням його неплатоспроможності".

Реклама:

При цьому в НБУ говорили, що ліквідатором банку стане Маргарита Демченко.

Однак увечері повідомлення про ліквідацію Іпобанк було знято з сайту НБУ.

Член ради НБУ Василь Горбаль - почесний президент Укргазбанку, якого учасники ринку вважають контролюючим акціонером Іпобанку, - сказав виданню, що, імовірно, правління обговорювало зміну тимчасового адміністратора.

"Швидше за все, хтось погарячкував і видав ще одне повідомлення. Днями Нацбанк повинен прийняти програму фінансового оздоровлення цього банку, але до прийняття я не можу повідомити її деталі", - зазначив він.

Інформоване джерело видання, близьке до Іпобанку, припустило, що НБУ міг розглядати ліквідацію установи через небажання створювати санаційний банк.

На його думку, ідея такої установи не буде реалізована щонайменше до зміни керівництва НБУ.

Іпобанк заснований в 2006 році. НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Іпобанк строком на один рік: з 2 жовтня 2009 року до 1 жовтня 2010 року і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів з 2 жовтня 2009 року до 1 січня 2010 року.

Найбільшим акціонером банку на 1 жовтня 2009 року є ЗАТ "СК Українська страхова група Життя" (9,9255%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!