Заява Обами обвалила долар

П'ятниця, 22 січня 2010, 09:53

Вартість долара в парі з євро у п'ятницю знижується, єна подорожчала до євро до максимуму за 9 місяців.

Це відбулося після того, як президент США Барак Обама запропонував обмежити розміри фінансових інститутів країни та обсяги їх торгових операцій, щоб обмежити ризики, прийняті на себе банками, повідомляє агентство Bloomberg.

Ініціатива Обами викликала різке зниження акцій найбільших банків США і сприяла росту негативних настроїв серед інвесторів.

Фондові ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону в п'ятницю демонструють падіння, мідь, нафта та інші види сировини дешевшають, ризики корпоративних дефолтів ростуть.

Реклама:

Євро до 9:20 у п'ятницю коштував 1,4135 долара у порівнянні з 1,4084 долара на кінець торгів у четвер. Однак з початку тижня єдина європейська валюта подешевшала до долара на 1,8%.

Курс євро до японської валюти до цього часу знизився до 127,28 єни проти 127,37 єни днем раніше. Під час торгів з ранку у п'ятницю єна піднімалася до 126,56 за євро - найвищого рівня з 28 квітня 2009 року.

Вартість долара зменшилася до 90,04 єни в порівнянні з 90,43 єни на закриття сесії у четвер.

"План Обами завдав сильного удару по ризикових настроях", - вважає президент Gaitame.Com Research Institute Дайсаку Уено. На його думку, це виллється в активний продаж ризикових активів, включаючи сировину і високоприбуткові валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!