Янукович обіцяє пустити "Газпром" в "трубу"

П'ятниця, 22 січня 2010, 09:28

Кандидат на посаду президента Віктор Янукович у разі перемоги на виборах ініціює створення консорціуму з реконструкції та експлуатації української газотранспортної системи.

Про це він заявив у четвер в ефірі Миколаївської ТРК, пише газета "Комерсант-Україна".

"Я буду вносити пропозицію про створення консорціуму для експлуатації системи та її реконструкцію з метою збільшення обсягів прокачування газу", - заявив Янукович.

На його думку, натомість Україна зможе отримати "справедливу" ціну газу.

Реклама:

Пропозиція Януковича зацікавила "Газпром", пише видання.

"Ми давно виступаємо за створення консорціуму. І якщо ініціатива нового президента України буде підтримана, це може означати, що країна нарешті забезпечить необхідні інвестиції в модернізацію ГТС", - цитує газета слова джерела в монополії.

Як відомо, затверджена українським Кабміном програма модернізації ГТС передбачає інвестиції в обсязі 2,57 млрд. доларів.

Фінансувати її планувалося за рахунок кредитних коштів, які Євросоюз обіцяв виділити в березні 2009 року (загальна сума - 2 млрд. доларів), і коштів "Нафтогазу".

Інша кандидатка на посаду президента - прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - раніше заявляла, що не допустить створення газового консорціуму з Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!