"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд "витиснув" зі стабфонду ще 120 мільйонів на Євро

Четвер, 21 січня 2010, 19:37

Уряд виділить додатково 120,38 млн. грн. на підготовку інфраструктури до проведення першості Європи з футболу в 2012 році.

Про це йдеться в постанові КМУ №36 від 20 січня 2010 року, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, джерелом фінансування стануть залишки нерозподілених коштів Стабілізаційного фонду держбюджету-2009, а також надходження від розміщення державних облігацій.

38,8 млн. грн. отримає Мінтранс на аеропорти, 50 млн. грн. - Мінсім'ї, молоді та спорту на доведення до ладу НСК "Олімпійський", 31,58 млн. грн. - Держкомтелерадіо для купівлі прав на трансляцію ігор першості. 

Реклама:

Як повідомлялося, міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда в середу, коментуючи виділення на реконструкцію НСК 50 млн. грн, відзначив, що ці кошти також призначені на погашення існуючої заборгованості.

За даними глави ТСК Верховної ради з перевірки дотримання законодавства при реконструкції НСК "Олімпійський" Равіля Сафіулліна, недофінансування робіт на об'єкті з боку уряду становить 395 млн. грн.

За словами депутата, будівельно-монтажні роботи виконані лише на 20%, і загальне відставання від графіка становить 5 місяців.

За даними міністра Павленка, в 2009 році на стадіоні виконано 40% всіх будівельно-монтажних робіт, а реконструкція йде за розкладом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!