КРУ побачило незаконні закупівлі в МАУ

Четвер, 21 січня 2010, 18:57

Контрольно-ревізійне управління виявило порушення процедури закупівлі транспортних послуг авіакомпанією "Міжнародні авіалінії України".

Про це йдеться в повідомленні КРУ, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Впродовж 2008 року без застосування тендерних процедур були укладені договори на загальну суму 7,44 млн. грн. на закупівлю автотранспортних послуг з доставки екіпажів, працівників, а також пасажирів авіарейсів", - говориться в повідомленні. 

В МАУ відповіли, що "закупівля, яка за версією КРУ, була проведена з порушеннями, здійснювалася в період дії постанови Кабміну, під яку компанія не підпадала під, оскільки проводилася за власні кошти МАУ, а не за бюджетні".

Реклама:

"Рішенням Конституційного суду 2008 року цю постанову було визнано неконституційною", - зазначив прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

ЗАТ "МАУ" засноване в 1992 році. Парк авіакомпанії має 18 авіалайнерів Boeing різних модифікацій. Базовим летовищем перевізника є державний міжнародний аеропорт "Бориспіль". 

Акціонерами МАУ є Фонд державного майна України - 61,6%, Austrian Airlines - 22,5%, Європейський банк реконструкції та розвитку - 9,9%, решта акціонерів - 6% статутного капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: