Тимошенко хоче створити нову досконалу металургійну компанію

Четвер, 21 січня 2010, 16:09

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко припускає створення вертикально інтегрованої компанії за участю "Arcelor Mittal Кривий Ріг" і Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.

Про це вона сказала на зустрічі з працівниками "Arcelor Mittal Кривий Ріг", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно або на базі КГЗКОР, або на базі інших проектів, які ми із задоволенням отримаємо в якості пропозицій від "Криворіжсталі", зробити так, аби залізорудна сировина була у вертикально інтегрованій структурі, щоб виробники отримували більше прибутку", - сказала прем'єр.

Тимошенко висловила впевненість в тому, що створити таку компанію вдасться досить швидко. 

Реклама:

Вона вважає, що проблематика української металургійної галузі полягає в тому, що одні виробники мають вертикально інтегровані компанії з активами з видобутку залізорудної сировини і коксівного вугілля, а інші такої вертикальної інтеграції не мають.

Раніше повідомлялося, що Тимошенко вимагає від власників ВАТ "Arcelor Mittal Кривій Ріг" з 1 січня 2010 року підвищити зарплату працівників на 25%.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" (раніше "Криворіжсталь") є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки. Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" у жовтні 2005 року за 24,2 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!