"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інтерпол зацікавився грошима морських піратів

Четвер, 21 січня 2010, 14:21

Інтерпол створить окремий підрозділ щодо відстеження сумнівних грошових потоків з Сомалі, Нігерії і Філіппін - країн-лідерів за кількістю піратів.

Про це заявив секретар організації Рональд Ноубл, повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу Інтерполу.

"Для подальшого збільшення внеску Інтерполу в боротьбу з міжнародним морським піратством була створена спеціальна цільова група", - сказав він.

Як повідомляється, рішення про створення цільової групи було прийнято на першій міжнародній конференції щодо боротьби з фінансуванням піратства, яка проходить у ці дні у французькому Ліоні.

Реклама:

Основною темою конференції стала розробка системи обміну інформацією про фінансові потоки, пов'язані з морським піратством.

Тим часом, експерт в галузі цивільних судоперевозок Михайло Войтенко засумнівався в можливості Інтерполу ефективно боротися з піратами.

"Не зрозуміло, що відстежувати, як і який очікується кінцевий результат. Вся суть сомалійського піратства така, що в основній своїй масі викупи не діляться на великі частки з частковим вкладанням в банки або нерухомість, або бізнес, а розповзаються тоненькими струмками, підживлюючи сомалійську пустелю і безслідно в її посусі зникаючи", - наводить слова експерта інтернет-сайт "Морський бюлетень".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: