"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський суд зобов'язав "Газпром" платити

Четвер, 21 січня 2010, 13:05

Вищий арбітражний суд Росії зобов'язав ВАТ "Газпром" заплатити польсько-російській компанії EuRoPolGaz 25 млн. доларів боргу за транзит газу до Німеччини у 2006 році.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на Gazeta Wyborcza.

Згідно з публікацією, "дочка" "Газпрома" - Gazprom Eksport - повинна заплатити 23 млн. доларів боргу за транзит газу,

1,88 млн. доларів відсотків за користування грошима, а також сплатити вартість розгляду справи в суді в розмірі близько 40 тис. доларів.

Реклама:

Видання зазначає, що рішення суду, котрий у грудні 2009 року прийняв аналогічне рішення, яке було оскаржене "Газпромом", більше оскарженню не підлягає.

Цей борг виник через те, що "Газпром" з 2006 року оплачував транзит газу через польську територію за тарифом 1,84 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів замість затверджених польською владою 1,92 долара.

Як повідомлялося, віце-прем'єр Польщі Вальдемар Павляк, який у грудні 2009 року заблокував затвердження нового газового договору з РФ, цього тижня дав зрозуміти, що поляки можуть простити борг в обмін на знижки на газ, що поставляється.

Офіційні представники польського уряду і польської національної нафтогазової компанії PGNIG заявляли про 80-100 млн. доларів боргу "Газпрому" за транзит газу в 2006-2009 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: