Депутати хочуть зірвати злиття "Київстара" і "Вимпелкома"

Четвер, 21 січня 2010, 09:05

Народні депутати просять прем'єр-міністра не допустити об'єднання операторів мобільного зв'язку - "Київстару" і "Вимпелкому".

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на депутатський запит депутата від БЮТ, члена комітету з питань транспорту і зв'язку Віталія Коржа до Юлії Тимошенко.

У своєму листі він закликає прем'єр-міністра втрутитися у розгляд Антимонопольним комітетом питання про наслідки об'єднання компаній "Київстар" і "Вимпелком".

На думку депутата, злиття призведе до фактичної монополізації радіочастотного ресурсу та суттєвого обмеження конкуренції на ринку мобільного зв'язку, зокрема до уповільнення темпів впровадження UMTS (стандарт зв'язку третього покоління; 3G) в Україні.

Реклама:

У додатку до документа Корж приводить діаграму розподілу канальної ємності мереж у разі злиття "Київстару" і "Українських радіосистем" (УРС; дочірня компанія "Вимпелкому").

За даними депутата, в результаті об'єднання Vimpelcom Ltd сконцентрує 53% радіочастотного ресурсу в діапазонах 900 МГц та 1800 МГц, що обмежить можливості розвитку інших компаній.

Як повідомлялося, 5 грудня 2009 року акціонери "Київстару" і "Вимпелкому" - норвезької Telenor і російської Altimo - домовилися про об'єднання компаній у єдину Vimpelcom Ltd після п'ятирічного корпоративного конфлікту.

Операція, яку планується закрити до середини 2010 року, має бути схвалена антимонопольними відомствами Росії та України, а також передбачає відкликання взаємних позовів, що знаходяться у провадженні в міжнародних судах.

Керівник Федеральної антимонопольної служби РФ Ігор Артем'єв повідомив, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні, дата якого поки невідома.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!