Англійський суд дозволив називати горілку словом vodka

Середа, 20 січня 2010, 16:51

Верховний суд Англії та Уельсу у вівторок виніс рішення за позовом британських виробників алкоголю Intercontinental Brands і Diageo, дозволивши називати словом vodka лише горілку, але не інші спиртні напої.

Англійське правосуддя розсудило, що алкогольні напої міцністю нижче 37,5% не можуть називатися словом vodka або носити імена, схожі на цю назву, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Diageo, один з найбільших світових виробників алкоголю, який володіє в тому числі брендом Smirnoff, звернувся до Верховного суду Англії і Уельсу в 2008 році, вказуючи на те, що компанія Intercontinental Brands (ICB) виробляє 22-градусний спиртний напій під маркою Vodkat.

Diageo в своєму позові наполягала на тому, що продукція, яка називається vodka, повинна охоронятися тими ж правами, що і віскі і шампанське. В рішенні суду зазначається, що спочатку на пляшці Vodkat Imperial, оформленої як звичайна горілка, не підкреслювалося, що вміст спирту в напої майже вдвічі нижче.

Реклама:

Це може ввести покупця в оману, наполягає позивач, підкреслюючи, що більш низька порівняно з горілкою ціна продукту спонукала покупця вибрати саме його.

Пізніше ICB провела ребрендинг, додавши до назви Vodkat підпис Schnapps і показник міцності напою, однак це не вплинуло на рішення суду, який постановив, що випускати алкогольні напої під цією назвою не можна.

Під назвою vodka англійський суд пропонує називати безбарвний алкогольний напій, виготовлений із спирту, який отримано шляхом дистиляції зернової, картопляної та іншої сировини. 

У рішенні суду наголошується, що право називатися батьківщиною напою відстоюють Росія і Польща, але в даний час це інтернаціональний продукт - всесвітньо відому горілку виробляють не тільки в цих країнах, але і в Швеції, Фінляндії і Великобританії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!