Тимошенко просить українців не обирати "рейдерів"

Середа, 20 січня 2010, 15:05

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко сподівається, що українські громадяни не зроблять свій вибір на користь "абсолютної олігархії".

Про це вона сказала під час брифінгу.

"Я переконана в тому, що прихід консолідованої влади від олігархії призведе до того, що європейський шлях України просто припиниться", - наголосила Тимошенко.

За ії словами, з приходом до влади олігархів, "від перших кроків, які зробила Україна до демократії, розпочнеться відлік у зворотному напрямку".

Реклама:

"З приходом Януковича, як представника обмеженої закритої олігархії України, припиниться процес інвестицій в Україну, як це було до 2004 року. Тоді в Україні панувало рейдерство, тіньове захоплення підприємств, повна руйнація будь-яких ринкових основ розвитку держави", - зазначила голова уряду.

Тимошенко підкреслила, що буде продовжуватися подальше розмежування доходів людей й стримати "цей процес несправедливості" буде неможливо.

"Ми не зможемо подолати колосальний розрив між доходами найвищої олігархії, яка виміряється десятками мільярдів доларів і скоро буде вимірятися сотнями (мільярдів), та доходами людей, які батрачать на підприємствах за заробітну плату в чотири рази нижчу, ніж на подібних аналогічних підприємствах Європейського союзу", - додала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!