Рада узаконила виділення грошей ЄБРР на "чорнобильські" проекти

Середа, 20 січня 2010, 13:39

Верховна рада ратифікувала угоду між Європейським банком реконструкції та розвитку, Кабінетом міністрів та Державним комітетом ядерного регулювання про отримання 3,5 млн. євро для виконання проекту, який стосується фінансування ядерної та радіаційної безпеки будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива сухого типу на Чорнобильській АЕС.

За прийняття закону в середу проголосували 318 народних депутатів з 432 зареєстрованих у залі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 1995 року уряд України підписав меморандум про взаєморозуміння з урядами країн Великої сімки, а також комісією європейського співтовариства про закриття Чорнобильської АЕС.

Сховище відпрацьованого ядерного палива сухого типу Чорнобильської АЕС та перевезення в нього всього відпрацьованого ядерного палива з Чорнобильської АЕС є необхідною умовою забезпечення зняття з експлуатації ЧАЕС.

Реклама:

За ініціативи ЄБРР були проведені переговори з приводу підтримки банком діяльності Державного комітету ядерного регулювання з ліцензування цього сховища, а також було запропоновано залучити до ліцензійного процесу міжнародних експертів, що буде впливати впевненості міжнародної спільноти в тому, що будівництво цього об'єкту здійснюється з дотриманням міжнародних стандартів ядерної та радіаційної безпеки.

8 липня 2009 року в Києві була підписана угода між ЄБРР, Кабінетом міністрів та Державним комітетом ядерного врегулювання про виділення 3,5 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!