Фондовий ринок демонструє розгубленість

Середа, 20 січня 2010, 12:25

Український фондовий ринок балансує в районі рівнів попереднього закриття.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Так індекс УБ показує зниження 0,3%, торгуючись в діапазоні 1670-1680 пунктів.

Основні ліквідні акції показують різноспрямований рух.

Реклама:

Серед лідерів все також залишаються акції металургійних компаній. Гірше ринку показують динаміку акції "Дніпроенерго" (-7,6%) і "Стирол" (-2,3%).

"З технічної точки зору індекс УБ поступово підбирається до рівня опору у формі 50-ї Фібо-корекції від зниження 2008 року, який перебуває в діапазоні 1690-1700 пунктів. Від цих рівнів можливий відкіт індексу вниз", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Зовнішній новинний фон залишається неоднозначним.

Позитивне закриття американських і європейських ринків напередодні змішано негативною динамікою азіатських ринків сьогодні вранці.

Фондові торги в Китаї завершилися сьогодні зниженням індексу Shanghai Composite майже на 3% на тлі жорсткості кредитно-грошової політики влади.

Сигналом до зниження стали коментарі з боку національного банківського регулятора, котрий повідомив, що деяким банкам було рекомендовано призупинити видачу кредитів до кінця січня після бурхливої роздачі кредитів у перші тижні нового року.

Виходячи з подібної динаміки можна припустити реакції європейських і американських ринків на вилучення ліквідності й жорсткості грошово-кредитної політики, яке очікується в поточному році з боку ФРС і Євроцентробанку, зазначають аналітики iTrader.

Долар поступово зміцнюється. Ця тенденція зберігається вже протягом місяця.

Як правило, розворот тренда в американській валюті через деякий час тягне розворот тренду і на ринках акцій і сировини.

Сьогодні будуть опубліковані фінансові результати Bank of America, Morgan Stanley, Northern Trust, US Bancorp, Wells Fargo & Co, eBay і Starbucks, що обов'язково має вплинути на динаміку ринку акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: