"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко обіцяє минулорічну ціну на газ

Субота, 2 січня 2010, 12:13

З 1 січня 2010 року ціна на природний газ для промисловості, теплокомуненерго та населення залишається на рівні 2009 року.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті кандидата у президенти Юлії Тимошенко.

"З 1 січня промисловість має таку саму ціну на газ, як у 2009 році. Я хочу спростувати всі заяви, що з 1 січня газ буде дорогий і, як кажуть сьогоднішні опозиціонери і кандидати в президенти, буде колапс економіки України. Для людей, теплокомуненерго ціна на газ з 1 січня зберігається такою, якою була в минулому році", - заявила прем`єр-міністр України Тимошенко.

Як відомо, ще наприкінці листопада голова уряду запевнила, що для промисловості ціна на природний газ лишиться незмінною протягом всього першого півріччя 2010 року.

Реклама:

"По тим прогнозам, які ми зараз маємо, ціни на нафту, на мазут, на газоль, а це і є складові формули, у нас як мінімум в першому півріччі ціна для промисловості на природний газ не зміниться, вона буде така, як і була у 2009 році", - сказала прем`єр-міністр.

Голова уряду нагадала, що, згідно із довгостроковим десятирічним контрактом про постачання газу, передбачено формулу, яка дає можливість формувати ціни на газ для України на ринкових засадах, без будь-якого додаткового обговорення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!