"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович готовий допомогти побудувати газопровід в обхід України

Вівторок, 19 січня 2010, 21:03

Кандидат на пост президента Віктор Янукович переконаний, що Україна повинна взяти участь у проекті з будівництва газопроводу "Північний потік".

Про це заявив в інтерв'ю Чернівецькій обласній державній телерадіокомпанії, передає агентство "УНІАН".

"Україна повинна увійти до консорціуму, який зараз будує "Північний потік". Ми зробимо таку заявку", - сказав політик.

На його переконання, Україна не може бути осторонь подібних проектів, які повинні принести до державного бюджету додаткові прибутки та інвестиції в державну економіку.

Реклама:

Торкаючись газової проблематики, Янукович вкотре заявив, що одразу після виборів, будучи на посту глави держави, ініціюватиме переговори з російською стороною з метою досягнення домовленостей про справедливу ціну на російський газ.

Також Янукович підкреслив, що проводитиме збалансовану зовнішню політичну і економічну політику із врахуванням національних інтересів держави.

Як він підкреслив, міжнародні партнери України повинні бути упевнені у надійності й стабільності держави, зокрема у питанні статусу України як транзитера енергоносіїв із Росії до Європи.

"Ми Європу повинні будувати у себе в державі", - також заявив Янукович з огляду на шляхи наближення України до інституцій Європейського Союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: