"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До України знову їде МВФ

Вівторок, 19 січня 2010, 17:40

До України прибуде технічна місія МВФ для підготовки отримання черговї частини кредиту.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Місія МВФ разом із фахівцями Мінфіну продовжить обговорення параметрів і стан виконання бюджету 2010 року", - сказав він.

Немиря нагадав, що зараз в країні працює так званий операційний бюджет, дія якого передбачена у бюджетному кодексі на випадок неприйняття закону про бюджет на поточний рік.

Реклама:

Він також повідомив, що технічна місія прибуває, щоб "не втрачати час і наблизити підготовку перегляду програми співпраці для отримання третього траншу".

Як повідомлялося, восени 2008 року МВФ вирішив виділити Україні близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by.

З трьох виділених траншів на загальну суму майже 11 млрд. доларів перший в розмірі 4,5 млрд. доларів у листопаді 2008 року отримав Нацбанк.

Другий, у травні 2009 року, в розмірі 3 млрд. доларів був поділений навпіл між НБУ та урядом, а третій, у серпні 2009 року, розміром 3,5 млрд. доларів повністю пішов уряду, щоб полегшити виконання бюджету та закупити в Росії природний газ. 

Виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад 2009 року за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня 2009 року, однак не зробила позитивної заяви щодо завершення перегляду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!