В Держфінпослуг розчарувалися в українському ринку фінансових послуг

Вівторок, 19 січня 2010, 15:32

Ситуація на ринку фінансових послуг не є абсолютно конкурентною.

Про це заявив голова Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов під час підписання з Антимонопольним комітетом (АМКУ) угоди про співробітництво, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація на ринку фінансових послуг має бути абсолютно конкурентною, але такою вона сьогодні не є, і це веде до того, що громадяни України зазнають дуже великих втрат", - сказав він.

За словами Суслова, інтереси споживачів фінансових послуг порушуються внаслідок зв'язку послуг банків і страхових компаній, що обмежує клієнта банку у виборі страховика.

"АМКУ має повноваження на ринках банківських послуг, а для нас була проблема в тому, що у зв'язках "банки-страхові компанії" наші повноваження далі страхових компаній не поширюються і застосувати якісь санкції до банків, які нав'язують страхові компанії, ми не могли", - сказав голова Держфінпослуг.

Суслов додав, що під час підписання угоди про співпрацю з АМКУ, він і виконуючий обов'язки голови комітету Олександр Мельниченко домовилися про створення спільної робочої групи для вивчення подібної ситуації і вироблення плану подальших дій.

Реклама:

"Об'єднання зусиль регуляторів у різних сферах дасть значний ефект для української економіки", - підсумував Суслов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: