За експорт електроенергії у лютому позмагаються три компанії

Вівторок, 19 січня 2010, 14:29

Заявки на участь в аукціоні з доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж України для експорту електроенергії на період з 1 по 28 лютого 2010 року подали три компанії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-секретаря Міністерства палива та енергетики Фента Ді.

За його словами, в аукціоні 19 січня візьмуть участь ТОВ "Східенерго", ВАТ "Західенерго" і держпідприємство "Укрінтеренерго".

Як повідомлялося, НЕК "Укренерго" виставляє на торги доступ до 2,315 тис. МВт пропускної здатності міждержавного перетину.

Реклама:

На продаж, зокрема, буде виставлена розбита на чотири лоти пропускна здатність міждержавного перетину для експорту електроенергії з "Бурштинського енергоострова" у напрямку на Словаччину, Угорщину та Румунію загальним обсягом 250 МВт.

Перетин у напрямку передачі Добротвірська ТЕС - Замость (Польща) представлена двома лотами загальним обсягом 215 МВт.

Крім того, "Укренерго" виставляє на торги чотири лоти пропускної здатності міждержавного перетину у напрямку на Молдову загальним обсягом 250 МВт і дев'ять лотів загальним обсягом 1600 МВт в напрямку Росії.

У той же час на торги, як і на попередньому місячному аукціоні, не виставлені лоти з доступу до пропускної здатності міждержавного перетину у напрямку на Білорусь.

Стартова ціна лотів з "Бурштинського енергоострова" коливається від 487,536 тис. гривень до 975,072 тис. гривень, в напрямку Польщі початкові ціни лотів становлять 780,058 тис. гривень і 1 млн. 316,347 тис. гривень.

Як відомо, на двох попередніх аукціонах торги велися тільки за доступ до пропускної здатності міждержавного перетину для експорту електроенергії з "Бурштинського енергоострова" у напрямку на Словаччину, Угорщину та Румунію. Інші лоти не викликали інтерес у покупців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: