Конституційний суд дозволив Тимошенко торгувати зброєю

Вівторок, 19 січня 2010, 11:10

Конституційний суд визнав конституційним рішення Кабінету міністрів про створення державного спеціалізованого підприємства "Укрспецекспорт" і допущення його до продажу військового майна на внутрішньому ринку, а також про ліквідацію Державного департаменту надлишкового майна та земель.

Таке рішення КСУ оприлюднив у вівторок голова суду Андрій Стрижак, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Конституційне подання було подано президентом Віктором Ющенком, який вважає, що створення, відповідно до постанови №88 від 11 лютого 2009 року, спеціалізованого підприємства "Укрспецекспорт" та надання йому повноважень з реалізації на внутрішньому ринку військового майна не відповідає Конституції.

На думку глави держави, цією постановою уряд перевищив свої повноваження і допустив неправомірне обмеження конкуренції та зловживання монопольним становищем на ринку.

Реклама:

У той же час, Конституційний суд вважає, що рішення уряду про створення "Укрспецторгу" і допущення його до продажу на внутрішньому ринку військового майна прийнято відповідно до чинного законодавства і не суперечить Конституції.

Озвучуючи рішення КСУ, Стрижак зазначив, що глава держави просить визнати неконституційним постанову в цілому, але обгрунтовує неконституційність тільки чотирьох його пунктів - 1, 2, 6, 7.

"Відсутність правового обгрунтування тверджень щодо неконституційності окремих положень правового акта, відповідно до закону "Про Конституційний суд" і згідно з регламентом КСУ, є підставою для припинення конституційного провадження у справі", - сказав він.

З огляду на вищевикладене, КСУ вирішив визнати такими, що відповідають Конституції пункти 1, 2, 6, 7 зазначеної постанови Кабінету міністрів і зупинити конституційне провадження у справі в частині перевірки на відповідність Конституції пунктів 3, 4, 5, 8, 9 цього нормативного акта.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!