"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ІСД МАЄ БОРГИ ПЕРЕД 40 БАНКАМИ

Понеділок, 18 січня 2010, 17:20

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" веде переговори про реструктуризацію своєї заборгованості перед 40 банками

Про це повідомив директор київського офісу Європейського банку реконструкції та розвитку Андре Куусвек в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"Зараз корпорація веде переговори про реструктуризацію своєї заборгованості перед 40 банками. ЄБРР - один з них, однак ми не входимо в комітет кредиторів", - заявив він.

За його словами, в 2007 році Європейський банк реконструкції та розвитку надав кредит компанії "Екоенергія", спеціальній проектній компанії, яка є дочірньою структурою корпорації ІСД і Алчевського металургійного комбінату.

Реклама:

"Заявлена сума кредиту - 150 млн. дол., мета - будівництво когенераційної установки на Алчевському метзаводі. Корпорація ІСД повинна була співфінансувати цей проект", - відзначає голова київської філії ЄБРР.

Він також прокоментував продаж групи ІСД.

"На сьогодні ми нейтрально оцінюємо цю угоду. Позитивні сторони транзакції в тому, що в результаті продажу корпорація може отримати доступ до російської сировини. Крім того, нові акціонери можуть допомогти компанії з фінансуванням", - додав Куусвек.

Як повідомлялося, раніше компанія "Метінвест Холдинг" Ріната Ахметова відсудила 132,6 млн. гривень у підприємств ІСД, підконтрольних Сергію Таруті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: