НБУ: борги резидентів призвели до послаблення гривні

Неділя, 17 січня 2010, 11:14

Активізація розрахунків українських резидентів за їх зовнішніми зобов'язаннями призвела до підвищення курсу долара.

Про це повідомляється на веб-сайті Національного банку.

У перші робочі дні 2010 року спостерігалося перевищення валютних надходжень від експортних операцій над платежами за імпортними контрактами, йдеться в повідомленні.

"Проте активізація розрахунків українських резидентів за їх зовнішніми борговими зобов'язаннями мала більш вагомий вплив на курсову динаміку гривні, що призвело до підвищення ринкових котирувань долара США", - підкреслюється в заяві.

Реклама:

Так, за даними НБУ, на міжбанківському ринку курс гривні знизився на 0,7 %, до 8,0480 грн./дол., а за операціями банків з продажу готівкових доларів - на 0,95 %, до 8,1242 грн./дол.

"На початку січня Національним банком також було підтримано платежі НАК "Нафтогаз України" за його зовнішніми контрактами. Наведене сприяло своєчасному розрахунку компанії за імпортований природний газ з одночасним збереженням курсової динаміки гривні", - говориться в повідомленні.

Нацбанк нагадує, що за цей час було проведено 2 цільових аукціони для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб для погашення ними заборгованості за валютними кредитами, на яких було продано 6,1 млн. дол. та 0,9 млн. швейцарських франків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!