Європа потерпає від фальшивок: кожна друга - номіналом в 20 євро

Неділя, 17 січня 2010, 09:50

Активність фальшивомонетників в Німеччині продовжує зростати, німецький федеральний банк за 2009 рік виявив фальшивих грошових знаків на 28% більше, ніж роком раніше.

Це означає, що на кожні 10 тисяч жителів ФРН припадає приблизно шість підроблених купюр і дев'ять фальшивих монет, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Інтернет-ресурс http://www.vodyanoyznak.ru.

У масштабах же всього Євросоюзу кількість вилучених з обігу фальшивих банкнот євро у другому півріччі 2009 року зросла на 8% у порівнянні з першими шістьма місяцями минулого року.

Таким чином, тенденція до збільшення обсягу конфіскованих підроблених купюр триває протягом уже трьох років, відзначається у звіті Європейського центрального банку.

Реклама:

За даними ЄЦБ, найбільш "популярними" у фальшивомонетників стали банкноти номіналом у 20 євро - 47% від загального обсягу вилучених у другому півріччі 2009 року підробок.

Далі йдуть купюри в 50 євро (39%) і в 100 євро (11%). Менше (лише 0,5%) зловмисники "малюють" банкноти номіналом 500 євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!