Фондовий ринок оновлює історичні максимуми

П'ятниця, 15 січня 2010, 12:40

На тлі тривалої висхідної динаміки міжнародних індексів у першій половині дня, український фондовий ринок зміг зрости на 1% за індексом УБ.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Наразі індекс торгується 1635-1645, оновлюючи історичні максимуми.

Як і в попередні торгові дні, в лідерах зростання гірничо-металургійний комплекс: "Азовсталь" і Єнакіївський металургійний завод додають по 2%, Алчевський металургійний завод продовжує торгуватися у вузькому діапазоні 0,215-0,23 грн.

Реклама:

Динаміку гірше ринку показують акції банків і електрогенерації.

Після подолання індексом УБ попереднього історичного максимуму, за зовнішніх позитивних умов можна очікувати продовження руху індекс до рівня 1700 пунктів.

"Зовнішній новинний фон залишається неоднозначним, незважаючи на позитивну динаміку міжнародних індексів. Негативна статистика по ринку праці в США і роздрібних продажів за грудень 2009 внесли деяку сум'яття в настрої учасників. Долар зміцнюється, що призводить до деякого зниження цін на сировину", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Позитивні дані по 4-му кварталу Intel Corp., незважаючи на зниження річних прибутків на 18%, в порівнянні з аналогічним періодом в 2008 році, підтримують позитивні очікування щодо корпоративних звітів у США.

У другій половині дня буде опублікована звітність банку JP Morgan Chase, яка очікується краще аналогічних за попередні квартали.

Але, можливо, подібні результати вже закладені в ринок, і після публікації учасники ринку вирішать фіксувати прибуток, зазначають аналітики iTrader.

Додатковий ризик привносить публікація даних по виробничому сектору в США в діапазоні 15.30 - 17.00 за київським часом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: