НКРЕ знизила максимальний обсяг постачання газу "Нафтогазом"

Четвер, 14 січня 2010, 13:35

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) знизила максимальний обсяг газу, який НАК "Нафтогаз України" може поставляти за нерегульованим тарифом, на 37% - до 3,4 млрд. кубометрів на рік.

Відповідне рішення комісія прийняла на засіданні в четвер на прохання самого держхолдингу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

НАК уточнив, що в 2009 році поставив споживачам 3,3 млрд. кубометрів природного газу за нерегульованим тарифом.

Водночас НКРЕ перенесла розгляд питання про видачу дочірній компанії "Нафтогазу України" - "Нафтогазмережі - ліцензії на постачання природного газу за нерегульованим тарифом в обсязі до 2 млрд. кубометрів на рік, тобто на той обсяг, на який була знижена ліцензія на постачання газу НАК.

Реклама:

У комісії уточнили, що розгляд питання про видачу ліцензії "Нафтогазмережам" відкладено для більш детального ознайомлення членами комісії з поданими компанією документами.

НКРЕ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці і нафтогазовому комплексі, забезпечує проведення цінової і тарифної політики.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!