Литвин: ринку землі в Україні поки що не буде

Четвер, 14 січня 2010, 08:59

Ринку землі в Україні поки що не буде, навіть незважаючи на те, що президент Віктор Ющенко ветував мораторій на продаж землі до 2012 року.

Про це заявив голова Верховної ради Володимир Литвин в інтерв'ю Полтавському обласному радіо, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"По-перше, не може бути ринку землі, поки що немає кадастру, оцінки землі. По-друге, немає закону про ринок землі. Тому, користуючись нагодою, я попереджаю: все буде повернуто назад. Законом сьогодні ринок землі заборонено", - сказав він.

Як повідомлялося, 22 грудня 2009 року Верховна рада прийняла закон "Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу X "Перехідні положення "Земельного кодексу (щодо терміну на продаж земельних ділянок)", згідно з яким продовжується до 2012 року мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Реклама:

Зокрема, до 1 січня 2012 року забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарських товариств.

Також не допускається купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім викупу їх для суспільних потреб; купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення земельних ділянок, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва , земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства.

Президент Віктор Ющенко ветував документ, як такий, що обмежує конституційні права громадян на землю і право кожного розпоряджатися своєю власністю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: