"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко готовий переглядати газові контракти навіть на іподромі

Середа, 13 січня 2010, 20:42

Кандидат у президенти Сергій Тігіпко виступає за перегляд газових контрактів з Росією.

Про це він заявив в ефірі програми "Шустер Live".

"Сьогодні, якщо буде нормальна прагматична політика - ніщо нам не завадить повернутися до цієї розмови знову. Тому що я вважаю, що це зробити необхідно", - сказав він.

"Більше того, скажу: якщо мене запросять на скачки - я не скажу, що це не той формат. Я поїду на скачки і, напевно, зроблю все, щоб налагодити і особистісні відносини. І ось на такому тлі розмови про ціну газу, я вважаю, буде доречно повертатися", - додав політик.

Реклама:

Водночас, Тігіпко заявив про те, що ніколи не підтримає заяви Тимошенко, про те, що газотранспортна система України повинна бути виключно українською.

"Ми можемо залишитися з металобрухтом, тому що 30 млрд. (кубометрів газу. - ЕП) по "Північному потоку" і приблизно 30 млрд. вже підуть по "Південному потоку". І от зараз якщо ці проекти тільки почнуться - ми втратимо половину потужності цієї системи, і вона відразу буде не цікава для України. Це буде дійсно металобрухт", - наголосив він.

"Якщо запросити сюди росіян та європейців, щоб вони зрозуміли, що прозора компанія, і ніхто не переживав, що Україна візьме газ, але в Європу цей газ не дійде ... щоб вони розуміли стан економічний цієї газотранспортної системи. От якщо це взяти в комплексі - до таких переговорів не те, що можна буде повернутися, але й потрібно", - підкреслив політик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: