"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через проблеми з Казначейством львів'яни ходитимуть пішки і у темряві?

Середа, 13 січня 2010, 17:41

Через непроплату Державним казначейством коштів на рахунки комунальних підприємств «Львівелектротранс», «Львівводоканал» та «Львівсвітло» у Львові перестануть освітлювати вулиці.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

"Місто стало заручником казначейства та не може розрахуватися з ВАТ "Львівобленерго". Це спричинить відключення вуличного світла в місті вже від завтра", - наголосила керівник ЛКП "Львівсвітло" Марина Строєва.

Вона пояснила, що Львів не отримав через казначейство коштів, потрібних ВАТ "Львівобленерго" для сплати використаної електроенергії.

Реклама:

Напружена ситуація і з львівським громадським транспортом.

"Відключення електропостачання на "Львівелектротрансі" спричинить зупинку всього електротранспорту міста", - заявив керівник ЛКП "Львівелектротранс" Володимир Карпа.

Він зазначив, що електроенергію проплачують взаємозаліком (коштами із державної субвенції), який фіксується протоколом за підписами уповноважених осіб.

Такий протокол, за його словами, був погоджений та підписаний ще 9 грудня 2009 року на суму 530 тис. гривень.

"Зі свого боку ми 14 грудня подали платіжне доручення на оплату. Із невідомих нам причин казначейство ці кошти "Львівобленерго" не перерахувало. По десятиденному терміну ми подали нове платіжне доручення на цю ж суму. Слід зазначити, що сума 530 тис. грн. була відмінусована від субвенції і на рахунки підприємства не потрапила, однак і як оплата за електроенергію на рахунки "Львівобленерго" також не була проплачена казначейством. Як наслідок, 11 січня ми отримали попередження від обленерго щодо відключення струму 14 січня о 10.00", - пояснив Карпа.

Він також зазначив, що підприємство звернулося до "Львівобленерго" з пропозицією підписати новий протокол за січень, куди буде включено і цю заборгованість.

"Сподіваємося, керівництво "Львівобленерго" не вдаватиметься до таких радикальних способів, адже в першу чергу від них постраждають і його споживачі, які користуються трамваями і тролейбусами", - сказав чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: