"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уманський звинувачує вибори у відсутності бюджету-2010

Середа, 13 січня 2010, 13:19

Президентські вибори зупинили бюджетний процес.

Про це на брифінгу у Верховній раді заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Бюджетний процес на сьогоднішній день, беручи до уваги політичні, передвиборчі перегони, був зупинений. У тому числі і сьогоднішній розгляд, на жаль, не передбачала обговорення документа по суті, ні розгляду документа по суті і тих проблем, які є в бюджетній сфері. Це було розгляд політичне, сам текст закону пропозиції народних депутатів, висновків бюджетного комітету, на жаль, не розглядалися. Процес розгляду закону, на жаль, не зрушив з місця в порівнянні з першим читанням. Пропозиція повернутися до розгляду цього документа по суті, по крайнім засобом, на повторне перше читання, навіть не було поставлено на голосування", - зазначив він.

У той же час, Уманський запевнив, що, незважаючи на політичні баталії і президентські вибори, уряд і Міністерство фінансів забезпечать виконання зобов'язань у бюджетній сфері відповідно до Бюджетного кодексу.

Реклама:

"Нами затверджено тимчасовий розпис державного бюджету на 2010 рік, відповідно до статті 46 Бюджетного кодексу. До прийняття закону про державний бюджет всі зобов'язання, в тому числі соціального характеру, в тому числі з виплати заробітної плати, забезпечення платежів за енергоносії будуть виконані і проведені в повному обсязі", - сказав в.о. міністра та висловив сподівання, що Верховна рада і бюджетний комітет найближчим часом повернуться до розгляду проекту закону про держбюджет на 2010 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!