"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фондовий ринок налаштований негативно

Середа, 13 січня 2010, 12:40

Український фондовий ринок у першій половині дня у середу налаштований негативно.

На ринку спостерігається корекція в основних ліквідних акціях на тлі неоднозначного зовнішнього новинного фону.

Про це ідеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

Після значного зниження в перші півгодини торгової сесії, індекс УБ торгується в діапазоні 1570-1575 пунктів (-0,3% у порівнянні з попереднім закриттям).

Реклама:

Найбільш активно торгуються акції Банку Форум, додаючи більше 6% напередодні загальних зборів акціонерів банку.

Найбільше зниження демонструють акції Маріупольського металургійного комбінату ім.. Ілліча (MMK), показуючи зниження більше 3%. Найбільш ліквідні акції торгуються зі зниженням 0,5-1,5%

"Індекс УБ все також знаходиться поблизу важливого рівня опору в діапазоні 1590-1610 можливо консолідуючи сили перед проривом цих рівнів угору. У такому разі ми зможемо побачити оновлення річного максимуму в короткостроковому перспективі", - зазначає старший трейдер iTrader Володимир Волков.

Міжнародні фінансові ринки перебувають під впливом рішення Банку Китаю, який підвищив норму обов'язкових резервів для банків і збільшив міжбанківську ставку удруге за тиждень.

Крім того, негативні новини з корпоративного сектора США про прибутки в 4-му кварталі 2009 року компанії Alcoa Inc., очікування по прибутках компаній Electronic Arts Inc. і Chevron Corp. привносять додаткові негативні фактори учасникам ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: